Filter

close

Scharnieren kopen

Wil je nieuwe scharnieren kopen, maar het liefst wel passend in een jaren 30 stijl? De Oude Deurklink heeft een aantal scharnieren in verschillende afwerking. Er is veel vraag naar zwarte scharnieren. Logisch, een zwart scharnier past perfect bij de populaire zwarte deurklinken met een zwart WC slot. Maar natuurlijk hebben we ook andere kleuren en materialen. Met ronde of rechte hoeken en voor zware of lichte deuren. Ook voor SKG3 veiligheidsbeslag scharnieren ben je bij ons aan het juiste adres. 


Bezig met laden...

Welke scharnieren gebruiken?

Welke scharnieren jouw deur hebben, hangt van de dikte van het kozijn af en het gewicht van de deur. Bij De Oude Deurklink kun je scharnieren kopen met een draagvermogen van 50, 70, 80 en 100 kg. Om het formaat van het scharnier te bepalen, meet je de breedte van het kozijn waar het scharnier aan komt en de dikte van de deur. Het scharnier moet tot de knoop (waar de pin in zit) niet breder zijn dat de ruimte die beide beschikbaar hebben. Bij de scharnieren in onze webshop zie je de formaten staan. Een scharnier met een breedte van 36 mm kan dus niet op een dunnere deur! Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Kogellagerscharnier of glijlagerscharnier kopen

Een kogellagerscharnier heeft de voorkeur omdat deze speciale scharnieren soepel draaien en langer meegaan, dit kan tot 10x langer zijn! Ook zullen deze scharnieren minder snel slijten of gaan piepen. Wanneer je scharnieren voor een binnendeur nodig hebt, kun je in principe ieder scharnier kopen. Voor buitendeuren is het aan te raden om SKG3 veiligheidsscharnieren te kiezen, deze zijn namelijk inbraakwerend. Naast kogellagerscharnieren zijn er glijlagerscharnier. Deze hebben een kunststof lager en gaan nog langer mee, en zijn bovendien nog minder onderhoudsgevoelig.

Met scharnieren een deur monteren

Je gaat met scharnieren een deur monteren. Dit betekent dat het plaatsen van de scharnieren erg belangrijk is. Het bepaalt of de deur recht in het kozijn hangt, hoe hoog de deur hangt en of deze nergens knelt. In de meeste gevallen worden er drie of vier scharnieren gebruikt per deur. Voor een normaal scharnier monteren, frees je de dikte van het scharnier uit in het kozijn. Dit wordt inkrozen van het scharnier genoemd. Wanneer je een scharnier met verzette knoop koopt, dan is dit niet nodig. Normale scharnieren kopen en deze inkrozen in deur en kozijn wordt wel vaker gedaan dan het gebruik van verzette scharnieren. Het uitfrezen kan met een frees, maar bij een scharnier met rechte hoeken kan het ook met een zaag en een beitel. Voor een scharnier met ronde hoeken kan dit bijna niet netjes gedaan worden zonder frees.

Scharnieren kopen bij De Oude Deurklink

Je scharnieren laten matchen met deurbeslag of raambeslag geeft het strakste resultaat. Bij De Oude Deurklink specialiseren wij ons in jaren 30 deurklinken. Uiteraard kun je onze scharnieren kopen voor het renoveren van een jaren 30 woning of andere klassieke woningen. Ook om karakter aan te brengen in moderne interieurs, weten mensen ons te vinden. Plaats je een bestelling vandaag voor 23:59 uur, wordt het de volgende werkdag al geleverd. Ons grote assortiment en onze uitstekende service maken dat maar liefst 98% van onze klanten ons aanbeveelt. Ervaar het zelf en koop jouw nieuwe scharnier online. Bestel ze eventueel direct met ander nieuw deurbeslag of raambeslag in dezelfde stijl.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

Ja wij gebruiken ook cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies